Relatie

coaching & therapie

Ervaren jullie als partners een instabiele relatie? Hebben jullie regelmatig conflicten of voelen jullie steeds minder verbinding met elkaar? Zijn er twijfels om samen door te gaan of willen jullie juist bij elkaar zijn, maar dan wel op een andere manier? Mijn begeleiding kan jullie helpen.

Ik begeleid partners in het herstellen en verbeteren van de relatie. Samen met jullie onderzoek ik de grootste triggerpoints binnen jullie relatie en leer ik jullie destructieve gedragspatronen te begrijpen en doorbreken. De sessies zijn erop gericht jullie relatie weer krachtig te maken, samen of toch los van elkaar. Ik begeleid ook (ex)partners bij een scheiding of samengesteld gezin.

Relatietherapie gaat niet zonder terugkijken en te reflecteren. Door je eigen geschiedenis te onderzoeken, ontdek je hoe ervaringen in je verleden (onbewust) tot bepaalde overtuigingen, besluiten en gedragspatronen hebben geleid om te kunnen dealen met de situatie zoals je die toen hebt aangetroffen. Gedragspatronen die ooit effectief leken kunnen destructief zijn in het hier en nu, vanwege de geheel andere context. In een warme en veilige setting leren jullie onderlinge triggers te onderzoeken, emoties thuis te brengen, gedragspatronen te begrijpen en nieuw gedrag te ontwikkelen. De therapie biedt daarbij ruimte om met terugwerkende kracht stil te staan bij onderdrukte emoties en verlangens, die je eerder in je leven niet de ruimte hebt kunnen geven. Het resultaat is meer rust, ruimte en harmonie in de partnerrelatie, waardoor jullie onderling weer verbinding en liefde voor elkaar kunnen gaan voelen.

In deze therapie gebruik ik verschillende evidence-based methoden, waaronder Transactionele Analyse (TA), Systemisch Werk (o.a. familieopstellingen) en Emotion Focussed Therapy (EFT).

Vorm traject

Intakegesprek

Tijdens de intake maken we kennis en staan we uitgebreid stil bij jullie hulpvraag. Waar lopen jullie tegen aan in jullie relatie en waar willen jullie naar toe werken? Daarnaast maken we al een eerste stap in het kader van deze vragen. Dit gesprek kan gezamenlijk of individueel plaatsvinden, afhankelijk van de gevoeligheid van de hulpvraag.

Sessies

In de daaropvolgende sessies gaan we individueel of gezamenlijk verder aan de slag, waarbij ik gebruik maak van de hierboven genoemde methodes. Aan het begin van elke sessie staan we stil bij hoe het gaat en welke stappen gezet zijn.

Indien we een aantal individuele sessie laten plaatsvinden werken we in principe toe naar gezamenlijke sessies.

De therapie bestaat gemiddeld uit 4 tot 8  gezamenlijke sessies waarbij ook opdrachten worden meegegeven. Je persoonlijke inzet en bereidheid tot zelfreflectie zijn hierbij bepalend voor een positieve ontwikkeling van je individuele leerproces.

Afronding

Wanneer jullie voor je gevoel stappen hebben kunnen zetten en jullie dit in de praktijk ook zo ervaren, ronden we het traject op een passende manier af.

Vertrouwelijkheid

Alle gesprekken zijn vertrouwelijk. Niets uit het traject zal worden besproken met derden zonder schriftelijke toestemming van jullie als cliënten.

Client verhalen

“De manier waarop Floor ons begeleid heeft is zo eigen. We hebben bewondering voor hoe helder ze de dingen ziet en zegt.”

“Floor staat op grote hoogte in de enorme zorgvuldigheid en sensitiviteit waarmee ze te werk gaat.”

“Floor heeft een groot talent voor dit vak. Ze is heldervoelend, stelt mooie directe vragen, en komt snel tot de kern bij haar cliënten.”

Plan een vrijblijvende kennismaking

Zoek je begeleiding voor jezelf of jou en je partner? Of heb je als ouder een hulpvraag over je kind of de dynamiek tussen jou en je kind? Neem dan gerust contact met mij op om kennis te maken. Samen kijken we dan of mijn werkwijze bij je past.

Interesse (welk soort coaching / therapie):