Ouder – Kind
coaching & therapie
Als ouder of verzorger wil je niets liever dan dat je kind gelukkig is en dat jullie een fijne relatie hebben. Jouw kind wil diep in zijn hart ook niets liever dan dat het goed zit tussen jullie en dat jullie allebei gelukkig zijn. Maar misschien loopt het helemaal niet zo lekker als jullie zouden willen en vraag je je als ouder af waardoor dit komt en wat je eraan kunt doen. Een goede relatie tussen ouder en kind vormt een cruciale basis voor een gezonde ontwikkeling van je kind – die van grote invloed is op de rest van zijn leven – en jullie levensgeluk. Juist daarom is het zo belangrijk samen aan de slag te gaan als je aanhoudende problemen binnen jullie dynamiek ondervindt.
Heb je regelmatig ruzie met je kind of krijg je weinig contact en trekt je kind zich terug? Luistert je kind niet naar je en hebben jullie vaak strijd? Lukt het niet om het fijn te hebben met elkaar en samen leuke dingen te doen? Dan kan mijn begeleiding jullie verder helpen, zodat jullie je beiden weer fijn voelen in de relatie, de energie weer kan stromen, en je als ouder met zelfvertrouwen verder kunt met de opvoeding en begeleiding van je kind.
Samen met jullie onderzoek ik de grootste triggerpoints binnen jullie relatie: waarin raken jullie elkaar, en hoe reageren jullie dan vervolgens op elkaar? We kijken naar de emotionele laag onder jullie gedragspatronen: welk gemis en verlangen ligt er bijvoorbeeld onder het maken van ruzie of uit contact gaan? Ik leer jullie emoties thuis te brengen, te reflecteren op destructief gedrag en te oefenen met nieuw, zuiver gedrag. Als ouder betekent ‘t dat je ook je eigen levensgeschiedenis onderzoekt, die van invloed is op jouw manier van opvoeden en begeleiden. Door alle hieruit voortvloeiende inzichten en het oefenen met nieuw gedrag ervaren jullie al op korte termijn minder spanning en meer liefdevolle verbinding binnen de relatie.
In deze therapie gebruik ik verschillende evidence-based methoden, waaronder:
- systemisch werk
- familieopstellingen
- transactionele analyse (TA)
- emotion focussed therapy (EFT)
- regressie therapie
- lichaamsgerichte therapie
- en neurolinguïstisch programmeren (NLP)
Vorm traject
Sessies vinden individueel of gezamenlijk plaats, afhankelijk van de hulpvraag en de gevoeligheid ervan.
Intakegesprek
Tijdens de intake maken we kennis en staan we uitgebreid stil bij jullie hulpvraag. Waar lopen jullie tegen aan in jullie relatie en waar willen jullie naar toe werken? Daarnaast maken we al een eerste stap in het kader van deze vragen.
Sessies
In de daaropvolgende sessies gaan we verder aan de slag met je hulpvraag, waarbij ik gebruik maak van de hierboven genoemde methodes. Aan het begin van elke sessie staan we stil bij hoe het met jullie gaat en welke stappen jullie hebben kunnen zetten.
De therapie bestaat gemiddeld uit 4 tot 8 gezamenlijke sessies waarbij ook opdrachten worden meegegeven. Je persoonlijke inzet en bereidheid tot zelfreflectie zijn hierbij bepalend voor een positieve ontwikkeling van je individuele leerproces.
Afronding
Wanneer jullie voor je gevoel stappen hebben kunnen zetten en jullie dit in de praktijk ook zo ervaren, ronden we het traject op een passende manier af.
Client verhalen
Plan een vrijblijvende kennismaking
Zoek je begeleiding voor jezelf of jou en je partner? Of heb je als ouder een hulpvraag over je kind of de dynamiek tussen jou en je kind? Neem dan gerust contact met mij op om kennis te maken. Samen kijken we dan of mijn werkwijze bij je past.