Publicaties

TIPS VOOR EEN BETERE DYNAMIEK TUSSEN JOU EN JE KIND – Lees hier hoe je als ouder en kind weer in goede verbinding komt en samen weer plezier beleeft.

UIT DE PRAKTIJK: DONORKINDEREN HEBBEN ÓÓK EEN VADER – Het is donderdagmiddag en mijn telefoon gaat. ‘Hallo met Eva!’ hoor ik aan de andere kant. Eva wil graag langskomen met Sammie, haar dochter van vijf. ‘Sammie is de laatste tijd zo in zichzelf gekeerd en ze verveelt zich snel’, zegt ze. ‘Het lijkt alsof ze nergens echt plezier in heeft.

GRATIS LEIDRAAD KINDVRIENDELIJK SCHEIDEN: Lees hier de 9 tips hoe je als gescheiden ouders de scheidingsboodschap met je kinderen kunt delen, hoe je loyaliteitsconflicten kunt voorkomen, en hoe je een duurzaam en harmonieus ouderteam kunt vormen.

UIT DE PRAKTIJK: DE PLEK VAN EEN KIND BINNEN EEN GESCHEIDEN GEZIN – Cleo is 14 als ze bij mij komt. Een wijs meisje, met grote heldere bruine ogen. Die zowel levenslust als vermoeidheid uitstralen. Haar ouders zijn drie maanden geleden gescheiden. Daar wil ze over praten. Maar ook weer niet, want praten vindt ze lastig. Lees verder.

HOE VERWERKT EEN KIND EEN VERLIES & HOE WEET JE OF HET VASTLOOPT? – Verlies, of rouw, is onlosmakelijk verbonden met het leven. Iedereen komt er mee in aanraking. De een eerder dan de ander. Afscheid nemen van iets wat er niet meer is, maar wat zo dierbaar is. Hoe doen kinderen dat? Hoe verwerken ze een verlies? En hoe weet je of een kind vastloopt? Dit artikel kan je helpen je kind nog beter te begrijpen wanneer het met verlies te maken krijgt. Het laat je zien hoe verliesverwerking bij kinderen verloopt en hoe je je kind extra kunt ondersteunen. Lees verder.