Transactionele Analyse

Transactionele Analyse, afgekort als TA, is een theorie die een aantal uitgangspunten omvat die je helpen bewust te worden van je patroon van denken, voelen en doen. Hoe je je tot jezelf en anderen verhoudt. Hoe je transacties aangaat met de wereld om je heen. En hoe je daarin verandering kunt aanbrengen.

TA gaat ervan uit dat je patroon van denken, voelen en doen ontstaan is uit (vaak onbewuste) beslissingen die je als kind in je eerste levensjaren nam, op basis van gebeurtenissen die impact op je hadden (imprints). Hierdoor ontstaan je overlevingsstrategieën: manieren om met het leven om te kunnen gaan. In deze strategieën schuilt een enorme kracht en ze kunnen je veel positiefs brengen. Tegelijkertijd kunnen ze ook je valkuil zijn. Het kan zelfs zo zijn dat ze ineffectief of destructief worden.

Door je hiervan bewust te worden en er achter te komen wanneer en waarom bepaalde patronen van denken, voelen en doen in je leven zijn ontstaan, ben je in staat hierover nieuwe besluiten te nemen. Hierdoor kun je groeien in je autonomie, spontaniteit, authenticiteit, en in het aangaan van intimiteit ofwel gezonde relaties met anderen.

“Floor heeft onze zoon begeleid bij de verwerking van het verlies van zijn oma. Ook heeft ze hem leren omgaan met gevoelens over leven en dood, en zijn angst die bij het thema dood kwam kijken. Al na een paar sessies lag onze zoon niet meer wakker voor het slapen gaan en had hij geen last meer van angstgevoelens over de dood. Ook heeft hij het verlies van zijn oma een plek kunnen geven door herinneringen aan zijn band met haar op te halen en deze op creatieve wijze uit te werken.”

Vader van zoon

Mijn naam is Floor Montanus en ik begeleid kinderen, volwassenen en ouders die op welke wijze dan ook vastlopen in het leven.

Wil je een consult plannen of vrijblijvend kennismaken? Bel of mail mij gerust, of vul het contactformulier in, ik help je graag verder.

Telefoon: 06 19466946
E-mail: info@floormontanus.nl