Transactionele Analyse

Transactionele Analyse, afgekort als TA, is een theorie die een aantal uitgangspunten omvat die je helpen bewust te worden van je patroon van denken, voelen en doen. Hoe je je tot jezelf en anderen verhoudt. Hoe je transacties aangaat met de wereld om je heen. En hoe je daarin verandering kunt aanbrengen.

TA gaat ervan uit dat je patroon van denken, voelen en doen ontstaan is uit (vaak onbewuste) beslissingen die je als kind in je eerste levensjaren nam, op basis van gebeurtenissen die impact op je hadden (imprints). Hierdoor ontstaan je overlevingsstrategieën: manieren om met het leven om te kunnen gaan. In deze strategieën schuilt een enorme kracht en ze kunnen je veel positiefs brengen. Tegelijkertijd kunnen ze ook je valkuil zijn. Het kan zelfs zo zijn dat ze ineffectief of destructief worden.

Door je hiervan bewust te worden en er achter te komen wanneer en waarom bepaalde patronen van denken, voelen en doen in je leven zijn ontstaan, ben je in staat hierover nieuwe besluiten te nemen. Hierdoor kun je groeien in je autonomie, spontaniteit, authenticiteit, en in het aangaan van intimiteit ofwel gezonde relaties met anderen.


Mijn naam is Floor Montanus en ik begeleid kinderen, volwassenen en ouders die op welke wijze dan ook vastlopen in het leven.

Wil je een consult plannen of vrijblijvend kennismaken? Bel of mail mij gerust voor een gratis kennismakingsgesprek, of vul het contactformulier in.

Telefoon: 06 19466946
E-mail: info@floormontanus.nl