Systemisch werk

Niemand staat op zichzelf. Iedereen maakt onderdeel uit van een ‘systeem’: het gezin, de school, een klas, een vriendengroep, een organisatie, een team, en ga zo maar door. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, onbewust en vaak uit loyaliteit, meegenomen.

Vooral de familiesystemen van onze vader en moeder en de verbinding van deze twee hebben vaak een grote invloed op ons functioneren. Eveneens bepalen ze mede de manier waarop we onze eigen kinderen opvoeden. De personen die deel uitmaken van het familiesysteem beïnvloeden elkaar continu, bewust en onbewust. Met systemisch werk, waaronder familieopstellingen, help ik cliënten de beïnvloeding en de patronen die daarbij horen zichtbaar te maken, waardoor een gewenste verandering mogelijk wordt. De werkelijkheid zien zoals die is, dat brengt bewustwording, waardoor een positieve ontwikkeling kan ontstaan.

“Via een aantal familieopstellingen met onze zoon onderzocht Floor de dynamiek van ons gezin. Ik vond het heftig wat daar uit kwam, confronterend, maar zó waar. Het heeft mijn vrouw en mij veel inzicht gegeven, ook in wat wij te doen hadden (en hebben) in de situatie. Floor ziet en voelt haarscherp wat er speelt. Ze heeft hier echt een gave voor. Door haar begeleiding is onze zoon rustiger geworden, gaat het beter met hem op school, en is ons gezin meer in balans.”

Vader van zoon


Mijn naam is Floor Montanus en ik begeleid kinderen, volwassenen en ouders die op welke wijze dan ook vastlopen in het leven.

Wil je een consult plannen of vrijblijvend kennismaken? Bel of mail mij gerust voor een gratis kennismakingsgesprek, of vul het contactformulier in.

Telefoon: 06 19466946
E-mail: info@floormontanus.nl