Scheidingsbegeleiding

Binnen een scheidingsproces geef ik ouders advies over hoe ze de scheidingsboodschap met hun kinderen kunnen delen, op welke manier ze de scheiding voor hun kinderen zo goed mogelijk kunnen laten verlopen, en wat ze er aan kunnen doen om loyaliteitsproblemen bij hun kinderen te voorkomen. Ook help ik ouders onderlinge communicatie te verbeteren, om zo een harmonieus ouderteam te kunnen blijven vormen, in het belang van de kinderen en van henzelf. Deze consulten voer ik zowel vanuit mijn eigen praktijk als in samenwerking met familierecht- en mediationpraktijk Kindvriendelijk Scheiden in Bussum, waarmee ik een maatschap vorm.

“Dankzij de begeleiding van Floor zijn we ons nu bewust hoe onze kinderen reageren op spanningen tussen ons als ouders, en hoe het werkt met de loyaliteit van een kind aan zijn ouders. We hebben geleerd onze verantwoordelijkheid te nemen en spanningen tussen ons beiden aan te gaan en goed op te lossen, zodat onze kinderen niet uit loyaliteit een kant hoeven te kiezen of voor ons gaan zorgen. Dat is zeker niet altijd gemakkelijk, maar het heeft ons veel rust gebracht, en bovenal weer een nieuw soort verbinding binnen ons gescheiden gezin.”

– Gescheiden ouders van twee kinderen

Gaan jij en je partner uit elkaar en hebben jullie kinderen? Dan komt er een moment dat je aan je kinderen moet gaan vertellen dat jullie gaan scheiden. Veel ouders zien hier tegenop, want hoe vertel je je kinderen dat je gaat scheiden? Wat is belangrijk om te delen? Hoe sluit je aan bij de leeftijd van je kind? En wat is het beste moment? Dit zijn precies de vragen waar jullie aan het einde van ons gesprek een antwoord op hebben, zodat jullie met vertrouwen het gesprek met jullie kinderen kunnen voeren. Ook sta ik met jullie stil bij de vragen hoe kinderen op een scheidingsboodschap kunnen reageren, welk(e) gedrag en emoties er bij komen kijken, hoe loyaliteitsproblemen kunnen ontstaan en wat jullie er aan kunnen doen deze te voorkomen. Klik hier voor de gratis leidraad Kindvriendelijk Scheiden.


Mijn naam is Floor Montanus en ik begeleid kinderen, volwassenen en ouders die op welke wijze dan ook vastlopen in het leven.

Wil je een consult plannen of vrijblijvend kennismaken? Bel of mail mij gerust voor een gratis kennismakingsgesprek, of vul het contactformulier in.

Telefoon: 06 19466946
E-mail: info@floormontanus.nl