Verlies- en rouwbegeleiding

KINDEREN & VOLWASSENEN

Verlies komt in allerlei vormen voor. Zo kun je te maken krijgen met verlies door het overlijden van een dierbaar persoon of een scheiding. Je kunt een verlies ervaren als je afscheid moet nemen van een belangrijke plek in je leven, zoals bij een verhuizing. Ook komt verlies voor bij ziekte. Bijvoorbeeld als je zelf langdurig ziek bent, of als je vader of moeder langdurig ziek is en je afscheid moet nemen van een ‘gezonde ouder’.

Verlies is onlosmakelijk verbonden met het leven. Er is geen manier om het uit de weg te gaan. Wanneer je de gelegenheid hebt om een verlies te verwerken dan komen rouwreacties vanzelf op gang. Heb je die ruimte op een of andere manier niet voldoende, dan kunnen reacties op een later moment in je leven (terug)komen. Vaak in een minder herkenbare vorm, bijvoorbeeld in emotionele of sociale (gedrags)problemen of andere onverklaarbare klachten.

Heb jij of heeft je kind met een verlies te maken en heb je het idee dat het rouwproces vastloopt? Of heb je als gezin een verlies te verwerken en vraagt het combineren van zorg voor je kind en je eigen verwerking veel om overeind te blijven? Dan is het zinvol om een pas op de plaats te maken en extra begeleiding te zoeken. Ik ben er om jou en/ of je kind deze begeleiding te bieden. Op mijn website vind je meer informatie over mijn begeleidingstrajecten met kinderen, volwassenen en gezinnen. Je kunt ook gelijk contact met mij opnemen om telefonisch en vrijblijvend kennis te maken. Samen kijken we dan of mijn werkwijze bij je past.

Lees hier mijn blog over rouwverwerking bij kinderen.

“Floor heeft ons als gezin, en onze zoon in het bijzonder, begeleid bij de verwerking van het verlies van mijn moeder en onze oma. Ook heeft ze onze zoon leren omgaan met gevoelens over leven en dood, en zijn angst die bij het thema ‘dood’ kwam kijken. Al na een paar sessies lag onze zoon niet meer wakker voor het slapen gaan en had hij geen last meer van angstgevoelens over de dood. Ook heeft hij het verlies van zijn oma een plek kunnen geven door herinneringen aan zijn band met haar op te halen en deze op creatieve wijze uit te werken.”

– Moeder van zoon

Mijn naam is Floor Montanus en ik begeleid kinderen, volwassenen en ouders die op welke wijze dan ook vastlopen in het leven.

Wil je een consult plannen of vrijblijvend kennismaken? Bel of mail mij gerust voor een gratis kennismakingsgesprek, of vul het contactformulier in.

Telefoon: 06 19466946
E-mail: info@floormontanus.nl